Click on Flyer to see all

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ART & SCENT OBJECTS

 

KUNSTPROJECT HEELMEESTERS

Zie ook Facebookpagina: DeKunstvanhetOndernemen

PERSBERICHT

Het kunstproject ‘Heelmeesters’ wordt georganiseerd door ‘De Kunst van het Ondernemen’. Het projectteam ‘De Kunst van het Ondernemen’ bestaat alweer twee jaar. Na het grote succes in 2014, komen de kunstenaars in 2016 weer met een interessant project onder de titel ‘Heelmeesters’, waarbij men zich dit keer laat inspireren door de medische sector. Exposities van de kunstwerken zijn in de zomermaanden bij diverse specialisten en ondernemers in de gezondheidszorg te zien. De vier tentoonstellingen, waar alle kunstwerken tezamen worden getoond vinden in het najaar en winter plaats in het Raadhuis Hilversum; de Universiteit voor Humanistiek Utrecht; het Museum voor Anatomie en Pathologie Radboud UMC Nijmegen; en Kasteel Groeneveld Baarn.

Over het kunstproject

Het kunstproject ‘Heelmeesters’ is een initiatief, waarbij 16 professionele kunstenaars en 16 ‘Heelmeesters’ in gesprek zijn gegaan. De ‘Heelmeester’ is een deskundige werkzaam op het gebied van de gezondheidszorg in de brede zin van het woord. Dit kan een organisatie, arts, zorginstelling, maatschap, productontwikkelaar, of iemand op beleidsniveau betreffen. De kunstenaar laat zich door middel van gesprekken inspireren door een Heelmeester. Vanuit de wisselwerking tussen beide partijen is een nieuw kunstwerk gemaakt door de kunstenaar, waarin de visie van de Heelmeester centraal staat. De kunstwerken zijn klaar en worden binnenkort tentoongesteld.

Het unieke aan dit project is dat het een platform biedt voor zowel kunstenaars als de Heelmeesters. In een tijd waarin zowel kunst als gezondheidszorg onder druk staan is dit project positief en inspirerend. De interpretaties van de kunstenaars kunnen aanzetten tot andere inzichten op dilemma’s binnen de heelkunde.

Het kunstproject Heelmeesters is een initiatief van het projectteam 'De Kunst van het Ondernemen' onder leiding van kunstenaars en organisators Claudia De Vos en Charlotte Burgmans.

Op Facebook kan iedereen meegenieten van alle ontwikkelingen. Hier ziet men hoe het kunstwerk tot stand komt, van concept tot eindresultaat. De kunstwerken zijn vanaf juni te zien op de pagina.

Deelnemende Heelmeesters en Kunstenaars vind u op onze Facebookpagina: DeKunstvanhetOndernemen

Het project heeft naast de genoemde exposities nu al een kettingreactie aan leuke gevolgen. Er zijn diverse andere initiatieven ontwikkeld, zoals extra activiteiten bij de werklocaties van de Heelmeesters en het ‘Heelmeesters filmfestival’. Het Heelmeesters filmfestival  zal op maandagavond 12 september in de rode zaal van het Filmtheater Hilversum plaatsvinden. Tijdens dit festival zullen een aantal short movies met het thema ‘Ethiek en Esthetiek’ worden getoond met daaraan voorafgaand bijpassende korte lezingen van Heelmeesters. De organisatie van het filmfestival is in handen van Antonin Lelong en Puck van Biemen.

Data filmfestival en tentoonstellingen

12 sept. 2016                  ‘Heelmeesters’-filmfestival, avond.

16 sept. - 13 okt. 2016              Raadhuis Hilversum

21 okt. - 17 nov. 2016     Universiteit voor Humanistiek Utrecht

22 nov. - 20 dec. 2016             Museum voor Anatomie en Pathologie, Radboud UMC Nijmegen

6 jan. - 29 jan. 2017        Kasteel Groeneveld Baarn

Project team ‘De Kunst van het Ondernemen’
Claudia de Vos   0651884013   info@claudiadevos.eu

Charlotte Burgmans 0615887047 studio@charlotteburgmans.com